Köttförsäljning på Finsbo Lagård

Vi säljer vårt kött i köttlådor med blandade köttdelar. Vi gör vårt bästa för att anpassa köttlådans innehåll efter varje konsuments önskemål.

Lyxa till vardagen med fantastisk god nötfärs från djur som får gå ute året runt och växa till sig långsamt på sitt naturliga foder - gräs. Nötfärsen är finmald och har en kraftig smak. Vår nötfärs har fått utmärkt betyg utav många av våra kunder. 


Vi säljer ca 5 kg färs för 105 kr/kg. Vi har även ca 10 kg och ca 25 kg köttlådor.  Vid leverans hämtas köttet på gården ca 3 km från Båstad.


I samband med vår köttleverans håller vi gården öppen för besökare. Kom och hälsa på kor, kalvar, höns, hund, katter och lamm. Det kommer även gå att sitta i en traktor under dagen, och vid tid och efterfrågan kan vi även köra en liten runda. Linda finns på plats för att svara på frågor. Tänk på att ha oömma kläder. Målsmän ansvarar för minderåriga. Vi bjuder på mjölk, saft, kaffe och kanelbulle. Varmt välkomna!


Köttet bokas via mail eller telefon 073-409 55 20.

Hallandsåsens kött

Nästa leverans är

Slutet av januari

Så här kan en köttlåda från Finsbo Lagård se ut 

köttlåda

Vacuumförpackad nötfärs från
Finsbo Lagård

köttlåda

Recept på Pulled Beef


Pulled beef är kött som tillagats under lång tid. Pulled beef kan du äta ungefär som tacos, med pulled beef bröd eller pitabröd. Väldigt gott för den som gillar barbeque smak.

ca 1 kg nötkött (ytterlår, fransyska eller högrev)
33 cl öl

1 msk salt

1 msk vitpeppar 

1 msk grillkrydda

2 scharlottenlök

5 champinjoner

1 dl barbeque sås (jag rekommenderar "Sweet baby Ray's)

1 msk olja 

1 msk kalvfond

1 msk flytande honung

1/2 dl grädde

1-2 msk Maizena

salt och peppar

Lägg köttet i en lergryta, har du inte det fungerar en ugnssäker form som du täcker med aluminiumfolie innan du sätter in köttet i ugnen. Häll ölen över köttet. Skiva lök och champinjoner och lägg i grytan, Blanda övriga ingredienser i en shaker eller i en skål och häll över köttet. Låt stå i ugnen ca 6 timmar i 150 grader. Ös gärna vätskan över köttet 1-2 gånger.

Ta ut köttet, det är enklast att köttet får svalna. Ett tips är att göra köttet dagen innan och sedan låta det stå i kylen. Häll spadet genom en sil och spara. Dra isär köttet med hjälp av två gafflar och lägg i stekpannan. Tillsätt vätskan,  spadet från köttet samt salt och peppar efter tycke.


Låt koka till sig i några minuter,
Klart!